Haberci Çiçeği ve Padişah Masalı: Bir zamanlar, uzak bir ülkede güzellik dolu bir bahçe varmış. Bu bahçede rengarenk çiçekler açar, kuşlar melodiler söyler, kelebekler kanat çırparmış. Bahçenin ortasında ise, en özel çiçeklerden biri olan Haberci Çiçeği yükselirmiş.
Haberci Çiçeği’nin özelliği, içindeki büyülü gücüyle haberler taşımasıymış. Geceleri, yıldızların ışığında parlayan bu çiçek, bahçedeki tüm bitkilerin dileklerini duyar ve onları diğer bitkilere iletmek için uğraşırmış. Kısacası, Haberci Çiçeği yapraklarıyla bir nevi aracı olurmuş.
Bahçedeki bitkiler, Haberci Çiçeği’ne sıkça başvururlarmış. Bir gün, gizemli bir çağrı gelmiş: “Padişah, bahçemize gelip yaşamımızı kurtaracak bir karar verecekmiş!” İşte o an, Haberci Çiçeği yanı başındaki arkadaşlarına dönerek, “Bu haberin peşine düşmemiz gerekiyor.” demiş.
Ertesi sabah, Haberci Çiçeği dostlarıyla beraber bahçeden ayrılıp uzun bir yolculuğa çıkmış. Onlar dünyanın öteki ucuna gitmek zorunda kalmışlar. Yol boyunca, ağlayan ağaçlar, susuz çöller ve engin okyanuslarla karşılaşmışlar. Ancak Haberci Çiçeği’nin yüreği, dostlarına güç veren umutla dolu olmuş.
Sonunda, gökyüzünde yükselen devasa bir kale görmüşler. Bu kale, Padişah’ın yaşadığı yermiş. Kaleye vardıklarında, kapıda onları bekleyen muhafızlara “Haberci Çiçeği, Padişah’ın huzuruna çıkmak istiyor.” demişler. Muhafızlar şaşkınlıkla Haberci Çiçeği’ne bakmışlar. Hiç bu kadar küçük bir çiçekle böyle önemli bir iş için gelineni duymamışlardı.
Ancak Haberci Çiçeği’nin azminin farkına varmışlar ve ona izin vermişler. Küçük çiçek, göz alıcı taht salonuna adım attığında, Padişah onu sıcak bir gülümsemeyle karşılamış. “Hoş geldin, Haberci Çiçeği. Sana ve arkadaşlarına ne yardımcı olabilirim?” diye sormuş.
Haberci Çiçeği, bahçedeki bitkilerin dileklerini ve yaşadıkları sıkıntıları aktarmış. Padişah dikkatle dinlemiş ve her bir bitkinin yanında ne yapması gerektiğine karar vermiş. Bir çiçek daha açsın, bir ağaç daha gölgesini versin diye emirler vermiş.
Bu emirlerle Haberci Çiçeği’nin dönüş yolculuğu başlamış. Bahçeye geri döndüklerinde, bitkiler umutla bekliyormuş. Haberci Çiçeği, Padişah’ın sözlerini tek tek anlatmış ve her şeyin daha güzel olacağını haber vermiş.
Söz uçar, yazı kalır derler ya, işte o an Masal Bahçesi’nde öyle bir hikaye doğmuştu. Haberci Çiçeği’nin taşıdığı haberlerle bahçedeki her bitki, Padişah’ın emirlerine uyarak değişmeye başlamış. Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte bahçe yeniden canlanmış.
Önceki kuru ve solgun görüntüsünden eser kalmamıştı. Çiçekler renkleriyle yarışır hale gelmiş, ağaçlar meyvelerini gururla taşımaya başlamış, otlar yeşilin en canlı tonlarıyla boy atmıştı. Bahçede kuşlar cıvıldaşırken kelebekler dans ediyor, rüzgar melodileriyle çalınan yaprakları sürükleyip gökyüzüne armağan ediyordu.
Haberci Çiçeği’nin başardığı bu mucizevi dönüşüm, bahçenin her yanında büyük bir sevinçle karşılandı. Bitkiler birbirlerine teşekkür ederken, masmavi gökyüzünde göz alıcı bir şölen sergilendi. Görkemli bir bayram havası vardı.
Hikayenin sonunda ise Haberci Çiçeği, Padişah’ın adını sonsuza kadar yaşatmak için bahçenin en şerefli mekanına dikildi. Artık her gelecek nesil, bu masalı hatırlayacak ve Padişah’ın adını anacaktı.
Masal Bahçesi’ndeki Haberci Çiçeği ve Padişah Masalı, yaşamın mucizelerinin ve dayanışmanın gücünü anlatır. Herkesin birbirine yardım ettiği, dileklerin gerçekleştiği bir dünyada umut hiç tükenmez. Küçük ve önemsiz görünen her varlık, büyük bir değişime öncülük edebilir.
Ve böylece, hikayenin sonunda masal anlatıcısı sessizce kapanan kitabını gözden uzaklaştırırken, çocuklar büyülü bir dünyaya yolculuk yapmış ve Haberci Çiçeği ve Padişah’ın hikayesinin büyüsüne kapılmışlardı.
Sonra, çocuklar mutlu bir şekilde uykuya dalmış, hayallerinde Haberci Çiçeği’nin masalsı güzelliği ve bahçenin muhteşem dönüşümüyle dolu bir dünya gezintisi yapmışlardı. Ve o gece, tüm çocukların kalplerinde umut ve iyilik için yeşeren tohumlar filizlenmişti.
Masal anlatıcısının görevi tamamlanmıştı. Hikaye sona ermiş, ancak masalların büyülü dünyası sonsuzluğa uzanmıştı. Çünkü masallar, içinde gizli olan değerleri ve öğretileriyle insanların kalplerinde hep yaşayacaktı.
Yorumlar (3)